Természet- és környezetismereti verseny

2023.04.20. 12:15

Facsemetét is ültettek a gyerekek

A letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola adott otthont a XXXI. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti verseny Zala vármegyei fordulójának. A minap megtartott versenyen az 5. és 6. évfolyamos diákok egy feladatlap kitöltésével adhattak számot tudásukról.

Gyuricza Ferenc

Képünk illusztráció

Forrás: ZH-Archívum

Az 5. évfolyamon a muraszemenyei általános iskola tanulója, Faragó Boldizsár érte el a legjobb eredményt, második helyen a nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy tagintézményébe járó Tóth Csilla Emese végzett, míg harmadik a helybéli Gazda Zoltán lett. A 6. évfolyamon a csesztregi Bedő Lili Bianka végzett az élen, második az ugyancsak péterfys Simon Liza, míg harmadik a szintén nagykanizsai, de a Zrínyi Miklós – Bolyai János Általános Iskolába járó Cserfő Luca lett. A május 19. és 21. között Mezőtúron megrendezendő országos döntőn Zala vármegyét Faragó Boldizsár képviseli majd.

A verseny résztvevői a program részeként megtekintették a Léránt János nyugalmazott erdész és amatőr természetfotós képeit bemutató fotókiállítást, majd Németh Gergely erdőmérnök vezetésével facsemetét ültettek el az iskola udvarán, illetve felkeresték a városközponti parkban álló híres letenyei platánfát, valamint a mellette található városi könyvtár épületét, amit Pfeiffer Edit könyvtárvezető, a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár igazgatóhelyettese mutatott be. Zárásként kézműves-foglalkozáson vehettek részt a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában