22 egyéni és 8 kamaracsoport jelentkezett

2023.03.10. 14:00

Furulyás találkozót és versenyt rendeztek Lentiben

Lentiben rendezték meg a XII. Zala Vármegyei Furulyás Találkozót és Versenyt a vármegye alapfokú művészeti iskoláiból érkező legkiválóbb, furulya tanszakos növendékeknek. Az esemény házigazdája a Lenti Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola volt.

Korosa Titanilla

Az Angeli Musicanti Kamaraegyüttes a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám zeneiskolából. A zongoránál a felkészítő pedagógus, Szekérné Gróf Lilla

Fotó: Korosa Titanilla

A megnyitón Drávecz Gyula alpolgármester és Rákos Szilvia igazgató köszöntötte a megjelenteket. Elhangzott, hogy a szakmai rendezvényt felváltva rendezi évről évre a hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és AMI, valamint a Lenti Ádám Jenő Alapfokú Művészeti Iskola. A lenti intézmény 2021 szeptemberétől önálló alapfokú művészeti iskolává vált és felvette Ádám Jenő Kossuth-díjas zeneszerző, kóruskarnagy, zenepedagógus és népdalgyűjtő nevét. A találkozón furulyát, kamarazenét tanuló furulyás növendékek mutatkoztak be. A zenei esemény jelentősége egyrészt a szakmai tapasztalatcsere a megyében furulyát oktató intézmények, kamaracsoportok, szólisták részére, másrészt kiemelkedő célja a zenei kultúrkincs ápolása.

Bőséges volt a részt vevő iskolák és versenyzők száma, az előképzőtől a 10. osztályosokig összesen 22 egyéni és 8 kamaracsoport minősítésére került sor. Érkeztek tanulók a zalakarosi, zalaegerszegi, letenyei, hévízi, keszthelyi és zalaszentgróti művészeti intézményekből a házigazdák mellett.

A tanulóknak kötelező darabot egyik kategóriában sem határoztak meg, tetszőleges, osztályuknak megfelelő előadási darabbal nevezhettek, barokk rendszerű hangszeren. A zsűriben Prehoffer Gábor furulyaművész és Vikol Judit oboa-kamaraművész foglalt helyet. A résztvevők a szakmai értékelést követően nívódíjat, illetve arany, ezüst, vagy bronz fokozatú minősítő oklevelet kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában