Tavasszal Cziffra-emlékesttel nyitnak

2023.02.09. 15:30

Programok a zalaegerszegi hangverseny- és kiállítóteremben

A közelmúltban adtunk hírt a Keresztury Művelődési Központ és a hozzá tartozó intézményegységek idei, illetve féléves programjairól. Ezúttal a március végén újranyitó Városi Hangverseny- és Kiállítóterem kínálatát olvashatják.

Mozsár Eszter

Március végén nyit újra a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem

Fotó: Fehér Márk

Tóth László intézményegység-vezető, a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar vezetője mindenekelőtt egy fontos dátumra hívta fel a figyelmet: pontosan negyven éve, 1983. március 17-én tartott a Magyar Örökség- és Liszt Ferenc-díjas Cziffra György zongoraművész koncertet kétezer ember előtt a sportcsarnokban. Ezt a jeles programot felelevenítve 2023. március 31-én egy Cziffra-emlékkoncerttel nyitják újra az intézményt. Az est folyamán a Kossuth-díjas Balázs János zongoraművész lép fel, a műsorban Farkas Ignác Jászai-díjas színművész fog közreműködni.

Tóth László intézményegység-vezető
Fotós: Pezzetta Umberto

- Ugyancsak ezen a hétvégén új kiállítással várjuk a művészetkedvelőket, Kondor János, Sárváron élő festőművész tárlatát nyitjuk meg – mondta Tóth László. - Áprilisban a JazzSzerda sorozata számít ugyancsak a közönség figyelmére, amikor Udvaros Dorottya és zenekara lesz a vendég. Természetesen az elmaradt JazzSzerda koncerteket is bepótoljuk, így a nyitást követően megtartjuk a Révész Richárd Latin Quartet és Urbán Orsolya koncertjét. Ezen kívül további komoly, nagyszabású koncertekre készülünk tavasszal. Május elején Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész a Savaria Szimfonikus Zenekarral együtt lesz a vendégünk. Újra Zalaegerszegre érkezik a tehetséges vak zongoraművész, Érdi Tamás, illetve Rákász Gergely orgonaművész tart koncertet.

Ifjúsági koncert 2022 őszén a hangversenyteremben
Fotós: Pezzetta Umberto

Tóth László hozzátette, szeretnék az Egerszeg Páholy sorozatot is újraindítani, a tervek szerint Stohl Andrással kezdenek. Ezen kívül ősszel több jelentős tárlattal jelentkeznek, ahol például a megye képzőművészei mutatkoznak be, illetve Farkas Ferenc szobrászművész egyéni kiállítása lesz látható.

Gombos Zsófia és Kiss Ágnes Katinka egerszegi festőművész közös tárlata tavaly februárban
Fotó: ZH-Archívum/Katona Tibor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában