A gyertyafényes program folytatódik

2023.02.14. 19:30

Múzeumi kerengő a szerelem jegyében

Tekintettel Bálint- vagy másként Valentin-napra a szerelem került a keddi Múzeumi kerengő középpontjába.

Arany Gábor

Kisfaludi Strobl Zsigmond Finálé című alkotásáról is szó esett

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Az öt muzeológus ez alkalommal is öt műtárgyat és azok történetét mutatta be a kiállítótermeken át vezető két gyertyafényes sétán a Göcseji Múzeumban. Így esett szó Kisfaludi Strobl Zsigmond Finálé című alkotása mellett Egervári Veronika aranygyűrűjéről, és hallhatták Kaszter Ilona történetét a látogatók, akik egy szerelmi ajándékba adott mángorlót is megtekinthettek a tárlatvezetésen, ami felnőtteknek szóló pajzán ábrázolásokkal zárult. A gyertyafényes program folytatódik, a következő kerengő március 22-én indul, akkor a közlekedés lesz a séta vezérmotívuma.

A Göcseji Múzeum a Zala vármegyei kulturális örökség elsősorban tárgyakban, képi dokumentumokban és szellemi hagyományokban megtestesülő része megőrzésének, tudományos feldolgozásának és korszerű eszköztárral történő, közérthető bemutatásának zászlóshajója. Az intézmény küldetése az előző generációk e különböző típusú emlékek révén megőrzött tudásának és tapasztalatainak széleskörű feltárására és jövőnk szellemi talapzatába történő beépítésére irányul. (forrás: Göcsej Múzeum)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában