Petőfi 200

2023.02.24. 11:42

Gyermekkezek készítették a kiállítást, amely a hónap végéig látható a kanizsai Kőrösi-iskolában (galéria, videó)

A Kőrösi-iskola bejárati galériájában még a hónap végig látható a 2/b osztály rajzaiból és tablóiból álló kiállítás, mely a 200 éve született Petőfi Sándornak állít emléket.

Benedek Bálint

A 2/b osztály gyerekserege igazán büszke lehet az elkészült kiállításra, mely a hónap végig látható

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az osztály egyik tanítónője, a tárlat felelőse Cserháti Zsuzsanna elmondta: Petőfi életlírával dolgozott, mely közel áll a gyerekek szívéhez. Ezeket a verseket nagyon jól feldolgozták magukban, s a kiállításra vizuálisan megjelenítették. A rajzok vázlatát többnyire egy speciális tusfilccel készítették el, s utána kifestették. Azonban ehhez többnyire nem ecsetet használtak, hanem az ujjukat, apró szivacsokat és vattadarabokat. Olykor kevert technikát is alkalmaztak, vagyis az apró részleteket filctollal tökéletesítették. A rajzaikat ellátták egyfajta versrészlettel, így téve kerek egésszé a történetet. Az órán Petőfiről sokat beszélgettek és otthoni feladatként a szülőkkel együtt informatív tablókat készítettek, melyek szintén a kiállítás értékes részét alkotják. Talán a tárlaton keresztül a megtanult versrészletek, s Petőfi életének története a tanulmányaik során végig elkíséri a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában