Felhívás

2023.01.18. 19:00

Új tagokat várnak a Keszthelyi Fafaragó Körbe – Ők készítették a Nemzet Betleheme haranglábát

Tárt karokkal várja az új, lelkes jelentkezőket a Keszthelyi Fafaragó Kör – olvasható a szakkörvezető, Bereczky Csaba fafaragó Népi Iparművész, a Népművészet Mestere közösségi oldalán.

Mozsár Eszter

A Kossuth téren volt látható a Nemzet Betleheme (jobbra). A haranglábat (balra) a keszthelyi fafaragó kör tagjai készítették

Forrás: Zalai Hírlap

Ahogy azt megírtuk, a Goldmark Károly Művelődési Központban működő Keszthelyi Fafaragó Kör állította össze a Nemzet Betlehemének a haranglábát. A Betlehem elkészítésében egyébként a felvidéki Várhosszúrét, az erdélyi Mezőbergenye és Gyergyószárhegy, valamint Budapest, Dédestapolcsány, Kisgyőr, Mátészalka, Pécs, Nádudvar, Vásárosnamény és Zala megye – Keszthely, Cserszegtomaj, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy és Letenye – fafaragó művészei vettek részt.

A szakkör nagy múltra tekint vissza, 45 évesek. Az elmúlt évtized munkáiból még tavaly novemberben a Fejér György Városi Könyvtárban állítottak össze válogatást, akkor 12 alkotó remekeit láthatta a közönség. A fafaragók rendszeresen találkoznak a Népművészeti Alkotóházban, a szakköröket hétfőnként 16 órától tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában