Megszokott színvonalon

2023.01.24. 06:50

Petőfi-esttel nyitnak - A Korona Szalon tavaszi rendezvényei

Mint arról már írtunk, március 31-ig – az Esküvő Pont kivételével – zárva tartanak a Keresztury VMK intézményegységei, ám a közelmúltban sajtótájékoztatón ismertették a nyitás utáni programokat. Ezúttal a Korona Szalon kínálatát olvashatják.

Mozsár Eszter

Méltó, exkluzív környezetet találtak az Esküvőkiállításnak

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap-archív

Tavaly májusban adták át a vármegyeszékhely legújabb közművelődési intézményét, mondhatni ékkövét. A városrehabilitációs beruházás a Modern Városok Program keretében 550 millió forintból valósult meg. Szeptemberben az új Yamaha versenyzongora avatásával indultak a programok, melyek az év végi bezárásig szinte egytől egyig telt házasok voltak. Ahogy Kelemen Attila fogalmazott, az erős kezdés után a megszokott színvonalon, hasonló műsorokkal folytatják az évet.

- Továbbra is az a terv, hogy különleges produkciókat keressünk. Olyanokat, amik nem feltétlenül nagy tömegeket mozgatnak meg, hanem inkább exkluzívnak mondhatók – kezdte az intézményegység-vezető. - Az őszi tapasztalatok azt mutatják, hogy beváltak a számításaink, jó az irány, van kereslet ezekre a rendezvényekre. Újításként a hangversenyteremből ide szerveztük át az Esküvő kiállítást, ami ugyancsak nagy sikerű volt, jó döntésnek bizonyult.

Kelemen Attila intézményegység-vezető
Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Kelemen Attila kettő tavaszi eseményt ajánl az érdeklődők figyelmébe, az első természetesen a Petőfi-emlékévhez kapcsolódik.

- Rékasi Károly Szabadság, Szerelem című zenés előadói estjével szeretnénk nyitni a Korona Szalont, stílusosan április 11-én, a magyar költészet napján. Az egyórás előadás Petőfi Sándor Útirajzok című naplója alapján készült. A színművészt a Zeneakadémián diplomázott Somlai Valéria fogja kísérni. Petőfi Kerényi Frigyes barátjához címezte ezeket a leveleket, melyek sosem jutottak el a címzetthez, így lett belőle fiktív írás, amelyben a költő az 1845-ös és 1847-es, elsősorban Felvidéken tett utazásait örökíti meg.

Az intézményegység-vezető hozzátette, április 23-án, vasárnap egy ősszel elmaradt koncertet láthat a közönség. Debrei Zsuzsanna, Farkas Alexandra, Bot Gábor, Völgyi Attila és Máriás Zsolt számít a nézők figyelmére. A romantika korából idézett dalokból és áriákból álló műsort Ausztriában már nagy sikerrel játszották. Kelemen Attila elmondta, az év hátralévő részében zenés-irodalmi és jazz esteket, komolyzenei koncerteket terveznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában