A magyar kultúra napjára

2023.01.25. 13:30

Könyvbemutatót tartottak Lovásziban

A magyar kultúra napja alkalmából a helyi Olajbányász Nyugdíjas Klub szervezett jó hangulatú irodalmi estet a művelődési házban, ahol a lenti Nagy M. Katalin és a zalabaksai Berkes József mutatta be szerzői kiadásban megjelent VERSEK Kettő az egyben című közös kötetét.

Korosa Titanilla

B-j Nagy M. Katalin, Berkes József, Bicskei Klaudia, Vogl Mária a verseskötet bemutatóján

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Az elmúlt évben jelent meg a kötet, a szerzők korábban már bemutatkoztak a benne foglalt verseikkel a közönségnek, de most már kezükbe is foghatták a 164 oldalas gyűjteményt az érdeklődők, melyben témájukat tekintve igen vegyes költeményekkel találkozhatnak, melyek a sokoldalú szerzőket életük során ért benyomások alapján születtek meg.

Berkes Józsefnek több könyve is megjelent már az utóbbi években. Mint mondta: ő akkor ír, mikor van mit írnia, érkezik az ihlet, a szikra, majd ha összegyűlik annyi papírra vetetett gondolat, hogy már érdemes bekötni, akkor kiadja könyv formájában.

Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Nagy M. Katalint sokan kézművesként, illetve meseíróként ismerik, kötete is megjelent. Most költői oldalát mutatja meg, a kiadványban szereplő szerzemények néhány hónap "termése". Bemutatkozásnak egy személyes, vicces történetet hozott a közönségnek, majd ezután a verseké volt a főszerep a szerzők, Bicskei Klaudia versmondó, valamint az est moderátora, Vogl Mária nyugalmazott pedagógus tolmácsolásában. Elhangoztak szerelmes és vidám versek, emlékezések. Érdekesség, hogy a szerzőknek vannak olyan verseik, melyeket témájukat tekintve párhuzamba állíthatók, egymásra felelnek.

A műsort a Lentihegyen élő Henry Prigge zenei előadása egészítette ki, illetve játékos formában a közönség is bekapcsolódhatott az irodalmi programba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában