Újra a színházban

2023.01.17. 13:00

Ismét lesz sajtófotó-kiállítás márciusban Zalaegerszegen

A járvány miatt két éven keresztül a kirakatokba költözött a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás, ám idén újra a régi helyszínen, a Hevesi Sándor Színházban várják az érdeklődőket.

Mozsár Eszter

Több év után újra a színház ad otthont a Sajtófotó Kiállításnak

Forrás: ZH-Archívum / Szakony Attila

Bár az utcáról nézhető tárlatnak is megvolt a maga bája, azonban az ötletgazda-főszervező örül, hogy a márciusban nyíló seregszemlére újra visszaköltözhetnek a színház emeletére. Immáron 13. alkalommal hívják életre a közkedvelt programot.

 

– Március végén a mi kiállításunk zárja a sort, ezt követően szezonálisan bezár a teátrum – tájékoztatta lapunkat Seres Péter fotóriporter. – Az anyagot fokozatosan állítjuk össze. Ennek részeként idén is várjuk a napokban meghirdetett Zalaegerszegi Sajtófotó Pályázatra a jelentkezőket. Akik a korábbi években találkoztak a kiírásunkkal, nagy meglepetésre ne számítsanak, hasonlóak a feltételek. Az új pályázóknak talán nem árt kiemelni, hogy külön ifjúsági kategória is lesz (középiskolai, gimnáziumi, valamint általános iskolai tanulóknak). A pályázatra 2022. január 1. és 2022. december 31. közötti, kizárólag zalaegerszegi érintettségű képekkel lehet jelentkezni A fotós személyének nem kell a városhoz kötődnie, csak a képek témájának. A beküldési határidő 2023. február 10. éjfél. A kiírásról részletesen a Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás Facebook-oldalán olvashatnak.

Seres Péter elmondta, a régi-új helyszínen megint hosszabb ideig lesz látható a tárlat, nem csupán tíz napig, ahogy a kirakatokban. Fontos változás továbbá, hogy az önkormányzat idén nem tudja támogatni a rendezvényt, így ezúttal cégek fogtak össze a cél megvalósulásért. Még egy érdekesség, hogy a Magyar Kultúra Napján a színházban lesz egy alkalmi sajtófotó-kiállítás, ami az első tíz esztendő fotóinak tematikus válogatásából áll össze, ez azonban nem tévesztendő össze a nagy múltú, éves tárlattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában