Az ország, a nemzet s a jövő szolgálatában

2023.01.24. 19:30

Előadásokkal, tárlatokkal ünnepelték a magyar kultúrát Gyenesdiáson

Gyenesdiáson, a községháza dísztermében a Gyenes néptáncegyüttes, a dalárda, a népdalkör, illetve a községi kórus adott ünnepi műsort a magyar kultúra napja alkalmából, illetve kiállítás nyílt a település életét bemutató, tavaly készült fotókból s a kosárfonó szakkör munkáiból.

Péter B. Árpád

Gyenesdiáson a nagyközség kulturális csoportjai adtak ünnepi műsort a magyar kultúra napján

Fotó: Szabó Zsolt Szilveszter

Gál Lajos, a nyugat-balatoni nagyközség polgármestere beszédében hangsúlyozta: a közösségi kultúra rendkívül fontos, és Gyenesdiás büszke a csoportjaira, civil közösségeire, „amelyek programjaikkal kitöltötték az egész esztendőt tavaly is.”

Gál Lajos: Recesszióban, Covid alatt, energiaválságos időszakban a közösségi összefogásnál nincs fontosabb
Fotós: Szabó Zsolt Szilveszter

– Recesszióban, Covid alatt, energiaválságos időszakban a közösségi összefogásnál nincs fontosabb, hiszen ez a túlélésünk záloga – mutatott rá. – A kulturális hagyományőrző tevékenység a jövő alapja, éppen ezért önkormányzatunk támogatja ezeket a csoportokat, amelyek száma nálunk meghaladja a harmincat.

Gál Lajos szerint „mindaz, amit teszünk, azzal településünket, térségünket, vármegyénket, országunkat, nemzetünket és egyben a jövőnket is szolgáljuk”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában