Családi rendezvények, kiállítások és koncertek

2023.01.26. 16:00

Az Apáczai Művelődési Központ idei programjai

Felkészült az áprilisi nyitásra az Apáczai Művelődési Központ is, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, ahol a Keresztury VMK és intézményegységeinek programjait ismertették a közelmúltban.

Mozsár Eszter

Sántha Eszter legújabb alkotásait is láthatjuk majd április közepén.

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes elmondta, a művelődési központban a már jól megszokott programjaikat folytatják tavasztól. Lehet készülni a szabadtéri rendezvényekre, mert idén is lesz Szent György-napi forgatag és Szent Iván-éji vigalom. Ugyancsak megrendezik a Kossuth katonája leszek című történelmi és honismereti vetélkedőt, amit ezúttal most a Keresztury VMK-ban tartanak majd márciusban. Ősszel a gyerekek a Tarka lepke kis mese megyei vers- és mesemondó versenyen mutathatják meg tehetségüket.

Bednárikné Rácz Enikő 
Fotós: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

- Továbbra is elérhetők lesznek a játszóházak, családi rendezvények, amikre mindig nagy az érdeklődés – tájékoztatott Bednárikné Rácz Enikő. - Mellettük tárlatokkal készülünk. Először április 18-án Sántha Eszter üveg- és mandalafestő mutatkozik be, immáron másodszor. Őt követi Takács Andrea tusrajzokkal, szeptemberben pedig a Kultúrházak Éjjel-nappal programsorozathoz kapcsolódva Németh Miklós grafikusművész alkotásait szeretnénk a nagyközönség elé tárni. Tánczos György és tanítványai ugyancsak a vendégeik lesznek, illetve Zsirai Károly és a Zalaegerszegi Fotóklub hozza el legújabb fényképeit. Megemlíteném még az Elnézést, gyerekkel vagyok című kedvelt sorozatunkat. Az előadásokat kifejezetten szülőknek ajánljuk, amik a családdal és neveléssel kapcsolatos problémákra, nehézségekre, azok megoldásaikra világítanak rá. Nem maradnak el a közkedvelt könnyűzenei koncertjeink sem, illetve a Retro Party Mix.

A természetgyógyászatot és misztikumot kedvelők részére folytatódnak továbbra is az asztrológiai előadások, a gyógynövény túrák, tette hozzá az igazgatóhelyettes. Megemlítette továbbá, újra lehet majd jelentkezni június végétől a nyári napközbeni ellátásra, a táborban hetente 120 gyermeknek biztosítanak felügyeletet és tartalmas programot. Ősszel a Kultúrházak Éjjel-nappal sorozathoz csatlakoznak. Az intézményben jelenleg is folyik a tornaterem rekonstrukciója, a felújítást követően a sportrendezvények ugyancsak visszaköltöznek a házba, mondta Bednárikné Rácz Enikő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában