Pianissimo Nemzetközi Zongoraverseny és Fesztivál

2022.12.30. 14:39

Nagy sikert arattak a keszthelyi zongorista lányok

Kádár Valentina és Kádár Viktória is saját korcsoport-kategóriája győztese lett a december 4-én Szabadkán rendezett Pianissimo Nemzetközi Zongoraversenyen és Fesztiválon.

Szabó Judit

Kádárné Szarvas Veronika számolt be a lányok sikeréről. Mint írta: a szabadkai versenyen Kádár Valentina 10 évesen a saját korcsoportjában lett 100/100 ponttal kategóriagyőztes. Tanára Dr. Domjánné Kiss Adél.
Kádár Viktória 13 évesen lett korcsoportgyőztes. Viktória a Zeneakadémia Rendkívüli Tehetségek Képzőjének hallgatója, Balázs János és Eckhardt Gábor tanítványa.
A verseny győztesei a szabadkai Városháza gyönyörű, patinás Dísztermében adtak koncertet. Mindkét lány nagy sikerrel szerepelt a gálakoncerten is. 
Szintén decemberben hirdettek eredményt a WTPA (World Piano Teachers Assiciation) spanyol Nemzetközi Zongoraversenyen, ahol Kádár Viktória kategóriájában egyedüli magyarként vett részt, 3. helyezést ért el és különdíjat is kapott a versenyen játszott kortársművek közül a legjobb előadásért.
Viktória és Valentina Keszthelyen tanul általános iskolában, de zenei tanulmányaikat évek óta Budapesten folytatják: Valentina zeneiskolában, Viktória pedig 2. éve a Zeneakadémián. A fiatalok számos nemzetközi első helyezéssel, különdíjjal, belföldi és külföldi sikeres koncertekkel büszkélkedhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában