Óvodásoktól a középiskolásokig

2022.12.22. 16:00

Ének- és versmondó verseny Nagykanizsán

A Piarista-iskolában nemrégiben rendezték meg az ének- és versmondó versenyt, melyen az óvodásoktól a középiskolásokig indultak a fiatalok.

Benedek Bálint

Az intézményben kiemelkedő szerepet kapnak az egyházi ünnepek, és a hozzájuk kapcsolódó események. Egyik ilyen szép hagyomány az adventi ének- és versmondó verseny, melyen a városi és városkörnyéki intézményekből százan álltak a szakértőkből álló zsűri elé. A Szent Imre-kápolnában tartott közös megnyitó után az iskola termeiben adtak számot a tudásukról a diákok. A gyerekek a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó, egy-egy szabadon választott verset, illetve éneket adtak elő. Az első helyezettek a viadal végén a kápolnában újra előadták a költeményeket és énekeket. A díjazottak minden kategóriában könyvutalványt, illetve oklevelet kaptak, melyeket az idén a szintén piarista diák, a 11. osztályos Karakai Kíra rajzai díszítettek.

Eredmények, győztesek. Ének, 1-2. évfolyam: Kéthelyi Katalin (Piarista-iskola). 3-4.: Simon Petra (Zrínyi). 5-6.: Bogdán Fruzsina (Zalaszabar). 7-8.: Kiss Lotti (Mező-gimnázium). 9-12.: Pál Júlia (Mező). Vers, 1-2.: Polgár Gréta (Zrínyi). 3-4.: Horváth Marcell (Kőrösi). 5-6.: Kovács Luca (Hevesi). 7-8.: Naszvadi-Kovács Veronika (Rozgonyi). 9-12.: Kovács Barnabás (Mező).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában