Kiállítás

2022.12.04. 13:58

Az elmúlt három év munkáit mutatták be Göntérházán

Az elmúlt három év munkáinak eredményét mutatta be a Hetés Kulturális Egyesület hímzőszakköre azon a kiállításon, amely szombaton nyílt a muravidéki település faluotthonában. A jelenleg 15 aktív taggal működő csoport általában évente ad betekintést munkáiba, az elmúlt két esztendő során azonban a pandémia okozta veszélyhelyzet miatt elmaradtak kiállításaik.

Gyuricza Ferenc

Török Eta hetési hímzett terítőkkel

Fotó: Gyuricza Ferenc

A tárlat megnyitóján elhangzott: így bár 16 éve dolgozik együtt a csoport a Zalaegerszegen élő népi iparművész, Török Eta szakmai irányítása mellett, de az említett okok miatt az idei a tizennegyedik tárlatuk. A mostani kiállításon elsősorban hetési motívumok dominálnak, ám mellette zalai, erdélyi szász, mezőségi, karádi és komádi mintákat is bemutattak a csoport tagjai. A kiállításon láthatóak azok a munkák is, amikkel az elmúlt időszakban két rangos díjat is elnyert a szakkör. Békéscsabán közös tevékenységüket ismerték el egy országos díjjal, Mezőkövesden, a Kissjankó Bori Országos Hímzőpályázaton pedig Fehér Andrea, a csoport egyik tagja kapott különdíjat hímzett mennyasszonyi ruhájáért. A tárlaton a hímzett párnák és terítők mellett horgolt terítőket is bemutattak a göntérházi lányok és asszonyok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában