Karácsonyi éjfélóra

2022.12.19. 12:30

Adventi koncertet tartottak az andráshidai templomban

Vasárnap este megtelt érdeklődővel az andráshidai városrész Árpád-kori műemlék temploma, az AHIDA Közösségeiért Egyesület szervezésében "Karácsonyi éjfélóra" címmel az Énekmondó Együttes megzenésített versek előadásával tartott adventi koncertet.

Fincza Zsuzsa

Az andráshidaiak karácsonyváró koncertet kaptak ajándékba

Forrás: Fincza Zsuzsa

Előzőleg a közösségi ház udvarán a Szélrózsa Tánckör vendéglátásában meggyújtották az adventi koszorú 4. gyertyáját, majd az ünnepséget Zalaegerszeg legrégebbi épített örökségében, az Árpád-kori templomban az egyesület által szervezett koncertsorozat részeként adventi hangversennyel koronázták meg. A Kelemen Gyula és Kelemen Béla által vezetett Énekmondó Együttes évek óta nagysikerű adventi műsorával érkezett, amelyet az idén új versek, köztük Madách Imre Karácsonykor című költeménye megzenésítésével frissítettek. Gyöngyös Balázs plébános kérdésünkre elmondta: mindig örömmel adnak helyet templomaikban a hasonló találkozóknak, azt is elárulta, az ősi templomban ezúttal debütált a tavasszal elkészült fűtésrendszer, amely a padok ülőkéjét melegíti. Domján István, a városrész önkormányzati képviselője meghívta a résztvevőket a 23-án délután tartandó mindenki karácsonyára is.

Domján István meghívta a résztvevőket a városrész karácsonyi ünnepségére is
Forrás: Fincza Zsuzsa
Az Énekmondó Együttes (Kelemen Béla, Kelemen Gyula, Zumbók-Jakobovics Nikoletta, Kaszás Bernadett és Major Erzsébet) megzenésített karácsonyi versekkel alapozta meg az ünnepi hangulatot
Forrás: Fincza Zsuzsa
Az Énekmondók az együtt éneklésre is rábírták a közönséget
Forrás: Fincza Zsuzsa

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában