December 10.

2022.12.07. 07:30

„A zalai Sziámi” igazi hazatérése

Harminc éve jelent meg a Sziámi együttes Testből testbe című nagylemeze. Az évforduló az apropója a koncertnek, melyen szombaton (december 10.) „a zalai Sziámi”, a Világegyetemisták színpadra lép a Keresztury VMK-ban.

Varga Andor

A formáció (benne az énekes és fuvolista Kardos Endre Bozi, a basszusgitáros Markó Tamás, valamint a gitáros Polgár Péter és Óvári Miklós) tavasszal állt össze újra, s azóta több koncerten túl van, hallható volt például a kapolcsi Művészetek Völgyében is. Itthon a Múzeumok Éjszakáján játszottak, de az igazi „hazatérés” most következik.

– Úgy érezzük, az újbóli egymásra találás után most vagyunk készen – fogalmazott Kardos Endre Bozi. – Eddig is elő tudtuk adni a régi dalokat, de most már mindenki készségszinten tudja a programot. Szükség volt erre az időre azért is, mert közben személyi változások is voltak a csapatban. A doboknál Radics Igor helyére Horváth Norbert került, illetve beszállt hozzánk a billentyűs Szili Péter. Ő vokalistaként is segíteni tud, ami azért fontos, mert én már a vezető szólamot éneklem, tehát a háttérből hiányzom.

Világegyetemisták-szelfi (balról): Kardos Endre Bozi, Óvári Miklós, Markó Tamás, Polgár Péter, Szili Péter, Horváth Norbert
Fotós: ZH

A csapat két új tagja zalaszentgróti, s az utóbbi időben a Világegyetemisták próbái is a kisvárosban zajlanak. A szombati koncert esetében pedig mondhatjuk: nyugat-magyarországi turné végén érkezik a megyeszékhelyre a csapat – csütörtökön szentgróti próba, péntek este koncert a szombathelyi Aréna Savariában, aztán szombaton a hazai fellépés.

A VMK-ban a kapunyitás este 8 órakor lesz, 21 órától a Magyarucca játszik, aztán következik a Világegyetemisták. Mindkét zenekar programja körülbelül egyórás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában