Gyűjtemény

2022.11.03. 20:30

Baki gyerekek Szabolcs Péter kiállításán

A baki Göcsej Kapuja Általános Iskola ötödik osztályos tanulói osztályfőnökük, Bősze Katalin, igazgatójuk, Garamvölgyi György kalauzolásával, az alkotó jelenlétében nézhették meg azt a pénteken záruló tárlatot a zalaegerszegi Keresztury Dezső VMK Gönczi Galériájában, amely Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész művészi pályaívét rajzolja meg.

Arany Horváth Zsusza

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A gyűjteményes kiállításon a gyerekek kérdezhettek a Zalaegerszeg díszpolgára címet is viselő szobrásztól, iskolai feladatuknak megfelelően pedig kiválasztották a szobrok közül a kedvencüket, amit a tanórai feldolgozás során elemeznek. Bősze Katalin lapunknak elmondta, a diákok szívesen járnak színházba, hangversenyre, tárlatra, de már cirkuszban is voltak. Szabolcs Péter érdeklődésünkre válaszolva jelezte, örül a tanulói látogatásnak, fontosnak tartja, hogy a gyerekek szabadon, saját befogadóképességük ritmusa szerint legyenek nyitottak a világra, benne a művészetre. Ő maga is szívesen tanított annak idején, külföldi galériákban, múzeumokban járva pedig tapasztalta, hogy kiállítási enteriőrökben rajzolhatnak, festhetnek a diákok, egyéni érdeklődésük irányítja a figyelmüket. Felvételünkön a baki iskolások egy csoportja a szobrok között Szabolcs Péterrel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában