Novemberben önálló tárlata nyílik Budapesten

2022.09.22. 15:00

Budaházi Tibor nemzetközi kiállításon szerepel

Kortárs alkotók nemzetközi virtuális képzőművészeti kiállítására kapott meghívást Budaházi Tibor.

Mozsár Eszter

Budaházi Tibor A jó jele I. című munkája szerepel a virtuális tárlaton.

Forrás: ZH

A Romániában élő Zilahi Nono grafikusművész és az Amerikai Egyesült Államokban élő dr. Mahima Gupta képzőművész a kurátora annak az ötvenkilenc művészt felvonultató virtuális kiállításnak, aminek célja a kortárs képzőművészek értéket teremtő munkáinak bemutatása. A közösségi oldalakon szereplő gyűjtemény a különböző kultúrákat hozza össze. A szervezők leírják, az internet új vizuális felületet biztosít a határok átlépésére, a találkozásra, a kommunikációra. Akciójukkal azt szeretnék, ha az emberek újra visszatalálnának a műélvezethez. A virtuális térben kiállított kortárs alkotások különböző technikákkal készültek és a képzőművészet minden területét felölelik (festészet, szobrászat, alkalmazott grafika, kerámia). A kurátorok Európán kívül Afrikából, Ausztráliából, Ázsiából kértek fel alkotókat, céljuk, hogy a kortárs művészet tendenciáit, irányzatait szemléltessék.

A virtuális kiállítás plakátja Forrás: ZH

Budaházi Tibor érdeklődésünkre elmondta, tőle a Jó jele I. című vegyes technikájú munkát választották, s összesen hat magyar alkotó szerepel a mostani válogatáson, aminek várhatóan folytatása is lesz. A zalaegerszegi festőművész szerint a mai világban szükségszerű, hogy a közösségi hálón jelen legyenek, így lehet a nemzetközi vérkeringésbe bekerülni, illetve sok esetben ilyen módon figyelnek fel a galériák a művészekre.

Budaházi Tibor egyéni kiállításra készül novemberben a Hagyományok Házában, jelenleg a Vízivárosi Galériában láthatóak kisebb művei. Október 6-9. között a 12. Art Marketen vesz részt elektrografikáival, ami Európa egyik kiemelkedő nemzetközi kortárs vására a Bálna Budapest épületében, jövő hónap elején pedig a Békés megyei Alföldi Tárlaton szerepel két festményével és egy plasztikájával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában