Idén a faművesség volt fókuszban

2022.08.21. 12:30

Nagy Béla és Stiller Gábor kitüntetést kapott a Mesterségek Ünnepén

Népművészet Mestere kitüntető címet kapott a zalaegerszegi Király Zsiga-díjas Nagy Béla fafaragó népi iparművész, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület alelnöke a 36. Mesterségek Ünnepén.

Mozsár Eszter

Az ünneplő zalai népművészek, a kép bal szélén Nagy Béla, jobb szélen Stiller Gábor

Mellette a Tolna megyei Lőrincz Etel textilszövő és Pap Julianna Bernadett hímző népi iparművész, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke vehette át a rangos elismerést Csák János kultúráért és innovációért felelős minisztertől.

Nagy Béla fafaragó népi iparművész, a Népművészet Mestere
Fotós: Mesterségek Ünnepe

Ugyancsak munkássága elismerésként Király Zsiga-díjat kapott a ZMNE tajga, a nagykanizsai Stiller Gábor fafaragó népi iparművész. Gratulálunk a Népművészeti Egyesületek Szövetsége díjazottjainak!

A vasárnap estig tartó programon nyolcszáz kézműves műhelyében nézelődhetnek az érdeklődők, a borús idő ellenére nagyon sokan ellátogattak a standokhoz. A Kárpát-medence legnagyobb népművészeti rendezvényének idei díszvendége Dél-Korea, s ezúttal a faművesség volt fókuszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában