Második alkalommal

2022.05.09. 10:00

Reneszánszukat élik a bakelitek, lemezbörzét tartottak Zalaegerszegen

Továbbra is reneszánszukat élik a vinyl vagy bakelit hanglemezek – derült ki a Magyar Szakszervezeti Szövetség Jókai utcai székházában második alkalommal megtartott zalaegerszegi lemezbörzén. Bár valamennyi hanghordozótípus elérhető volt, az érdeklődők többsége azonban a fekete korongokat kereste.

Gyuricza Ferenc

Joós István (balra) Meilinger Róbert kínálatában talált rá az AC/DC egyik albumára

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Zalaegerszegen évekkel ezelőtt rendezték meg az első lemezbörzét, ám a koronavírus-­járvány miatt az a sorozat kifulladt. Az egyik legismertebb zalai gyűjtő, Göncz Tamás ezt követően szervezte újjá a programot, s keresett neki egy tágasabb teret. A szombati rendezvény iránt óriási kereslet mutatkozott, gyakorlatilag folyamatosan jöttek érdeklődők, s szinte csak a vinylek között válogattak.

– Korábban én is CD-vásárló voltam, de mintegy hat éve már bakeliten gyűjtöm a kedvenc előadóim nagylemezeit – mondta az egyik vásárló, Joós István. – Most is találtam több olyan korongot, ami érdekel, egy AC/DC- és egy Rage Against The Machine-albumot, valamint néhány régi magyar kiadványt, Bikiniket, illetve  P. Mobilt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában