Down-szindróma

2022.05.20. 17:00

Bemutatták dr. Fiedler Sándorné Rita című kötetét Lentiben

A napokban a városi könyvtárban mutatta be a közönségnek Rita című kötetét dr. Fiedler Sándorné, mellyel lányának állít emléket, de a Down-szindrómás kisgyermekes szülőknek is üzenetet fogalmazott meg.

Korosa Titanilla

Dr. Fiedler Sándorné szerzővel (balra) Horváth Erzsébet beszélgetett a kötetről

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A szerző lánya, a kilenc évvel ezelőtt elhunyt Rita Down-szindrómával és szívhibával született, testi és szellemi nevelése, gondozása édesanyjára, dr. Fiedler Sándornéra hárult főként. A könyvben megható jelenetek mutatják be, ahogy az anyai gyöngédség melegének és a gyermek örökölt érzelmi intelligenciájának köszönhetően a betegség okozta nehézségek csökkennek. 

Dr. Fiedler Sándorné elöljáróban elmondta, hogy ezt a kötetet mindenkinek el kellene olvasnia, aki meg akarja ismerni a szeretetet.

– Üzenet lenne a könyv azoknak, akik Down-szindrómás gyermeket nevelnek – hívta fel a figyelmet a kötet mondavalójára a szerző. – Sokan megrémülnek és elhagyják ezeket a gyermekeket, intézménybe, örökbe adják őket, pedig csodálatos embert lehet nevelni belőlük türelemmel, kedvességgel, szeretettel és ezt a szeretetet vissza is adják. Azt üzenem az érintetteknek, hogy ne hagyják el ezeket a gyermekeket, neveljék fel őket.

A rendezvény a megjelenteket köszöntötte Horváth László polgármester is, míg a kötetből részleteket Szekeres Frigyesné és Pék Edit olvastak fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában