11. alkalommal

2022.05.20. 14:45

Átadták a zalaegerszegi Virtuális Városi Diákújság pályázat díjait

A Zalaegerszegi Televízió és a zalaegerszeg.hu, a város internetes portálja idén már 11. alkalommal hirdette meg a Virtuális Városi Diákújság pályázatot. A cikkek a zalaegerszeg.hu Diákújság rovatában olvashatók, a legjobban sikerült írások díjait tegnap adták át a városi televízióban.

Arany Horváth Zsuzsa

A diákújság pályázat díjazottjai és a díjátadói

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A feltételek szerint egy-egy intézmény minimum 30 írással kell, hogy benevezzen az ősszel meghirdetett versenyre. A 2021/2022-es tanévben az első helyezett a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola diákközössége lett 161 cikkel, a második helyet az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola szerezte meg 47 írással, a Liszt Ferenc Általános Iskola pedig 37 cikkel lett a harmadik. Frauenhoffer Márta, a televízió ügyvezetője köszöntötte a nyerteseket és felkészítő tanáraikat az ünnepélyes ceremónián, dr. Vadvári Tibor Zalaegerszeg  alpolgármestere biztatta további írásra a tanulókat, hangsúlyozva, az önálló írás gyakorlása a majdani érettségi irodalom feladatainak teljesítéséhez is hozzájárul. Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója a felkészítő tanárok plusz munkáját gratuláló szavakkal méltatta. A Landorhegyi-iskola díját Rákóczi Marianna tanárnő,  Tóth Vivien Dóra és Baglady Jázmin vette át, az Ady-iskola oklevelét Czigány László igazgató valamint Saláth Emma és Monostori Luca, a Liszt-iskola harmadik díját pedig Hábencius Ivett tanárnő Frankovics Lujza Gréta és Tarsoly Panna diákírók társaságában vette át a pályázatot kiíróktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában