A tárlat április végéig látogatható

2022.04.14. 15:00

Kiállítás nyílt a Balaton Art munkáiból Nagykanizsán

A Honvéd Kaszinó galériájában nyílt meg kedden a vonyarcvashegyi Balaton Art Alkotóközösség munkáiból rendezett kiállítás. A tárlat április végéig látogatható.

Benedek Bálint

Ludvig Klára nyitotta meg a kiállítást

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A megnyitón a Honvéd Kaszinó Városi Színpad műsora után Halmos Ildikó, a ház igazgatója köszöntötte a zalai alkotókat. A kiállítást Ludvig Klára, a Kendlimajori Művészeti Szabadiskola szervezője nyitotta meg. Elmondta: tavaly nyáron megkereste őket a kanizsai Farkas Tibor, aki néhány éve igazgatja a kultúrházat Vonyarcvashegyen, hogy meglátogatná őket Kisrécse-Kendlimajorban a Balaton Art Alkotóközösség néhány tagjával. 

– Hamar kiderült számunkra, ők több, mint egy közösség – folytatta. – A 23 éve alapított egyesületet 16 éve Börner Ildikó vezeti, pályázatokat ír, kiállítási lehetőségeket keres, kapcsolatot tart a helyi önkormányzattal. A tagok önkéntes munkával parkosítanak és padokat festenek át, szobrokat renoválnak. A közös pont azonban a festészet, de van, aki grafikát, gobelint, fotót készít vagy selyemfestéssel foglalkozik. Az alkotás iránti vonzódás hozta össze a tagokat. Általában havonta kétszer találkoznak a kultúrházban, alkotónapot tartanak. Bár mindenkinek van mestere, szívesen vesznek részt kurzusokon, ahol másoktól tanulnak. Négyen közülük nemrég Kendlimajorban Ludvig Zoltán festőkurzusán szerepeltek. 

A megnyitó végén Farkas Tibor énekmondóként adott rövid műsort. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában