10. évforduló

2022.02.19. 15:00

Jubileumot ünnepel a nagykanizsai Talk irodalmi kör

Az egykori kanizsai pedagógus költő, Takács László nevét viselő irodalmi kör az idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. A jubileum alkalmából több programmal is készülnek.

Benedek Bálint

Riersch Zoltán, az irodalmi kör titkára

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

A Takács László Irodalmi Kör vezetősége a minap megtartott első összejövetelén megbeszélte a közeli jövő terveit. A részletekről Riersch Zoltán Krúdy-díjas költő, a Talk titkára tájékoztatta lapunkat. Elmondta: íróközösségük célja elsősorban annak a helyi alkotókat tömörítő irodalmi és irodalomszervezési hagyománynak a folytatása, amely az egykori Erkel művelődési otthonban a Pék Pál és Szoliva János vezette irodalmi műhelyben kezdődött el. 

 

 

– Az irodalmi kör Horváth István Radnóti-díjas versmondó személyében új tiszteletbeli pártoló tagot köszönthetett – mondta Riersch Zoltán. – Az első kulturális eseményünket február 24-én (csütörtök) 17 órakor tartjuk a Halis-könyvtárban, ahol a kör doyenje, a 87 éves Fa Ede mutatja be műveit. Ezt követően március 25-én (péntek) 17 órakor szintén a kanizsai bibliotékában Balassa Viktória mutatja be első kötetét Horváth István és Csere Andrea közreműködésével. Szintén márciusban Pannonhalmára kirándulunk, áprilisban pedig eleget teszünk a fővárosi Zila irodalmi kávéház meghívásának. A jubileum alkalmából a Talk tagjainak írásaiból az idei, várhatóan júniusi könyvhétre megjelentetünk egy antológiát. Kanizsai K. Józsefnek pedig még az idén megjelenik verses kifestője és új novelláskötete. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában