Book nook

2022.01.25. 11:00

Leesik az állad a zalai kötődésű művész legújabb munkájától! (videó)

Vári Tamás grafikust sokan a magyar Zorro képregény rajzolójaként ismerhetik, ám igen sokoldalú művész.

Rákos Bianka

Forrás: Vári Tomi Art/Facebook

A fiatal rajzolóval tavaly készítettünk interjút, akkor néhány miniatűr ajtót is elrejtett Zalaegerszegen, sőt szóba került, hogy a szobrászkodás sem áll távol tőle. Legutóbb egy “book nook”-ot készített, amelyet a Dredd bíró című képregény ihletett. 

Vári Tamás Fotó: Archív/Rákos Bianka

De mi is az a “book nook”?

 

- Tulajdonképpen egy könyvespolc-rést kitöltő dioráma. Mostanában nagyon felkapott lett. Témája bármi lehet, de ha van kedvenc könyvünk érdemes hozzáillőt választani. Példaként: a Harry Potter rajongók közt az Abszol út nagyon népszerű. Mindig szerettem a képregényeket, így megpróbálkoztam egy képregényes polcra való témával: így esett a választásom a Dredd bíróra. Visszatérve a könyvekre: tervben van egy Gyűrűk ura témájú dioráma is – árulta el Tamás.

 

Az eredmény elképesztő lett, ahogy ránézünk az alkotásra egyből egy apró, futurisztikus neo-noir világban találhatjuk magunkat. A diorámát videókon is megmutatta Facebook oldalán.

 

 

 

Tamás elárulta, hogy a Dredd bíró témájú alkotás elkészítése nagyjából egy hetet vett igénybe, ám sok minden függ a témától is.

 

- Szeretem minden makettemet aprólékosan kidolgozni, de ha sok az apró részlet jócskán megnövelheti az elkészítési időt – tette hozzá az alkotó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában