Frissen Zalából

2021.11.10. 17:00

Fényképek a határ menti térségből – kiállítás nyílt Lendván

December 24-ig tekinthető meg a Bánffy Központ Galériájában az a Határtalanul című fotókiállítás, amelyen a Lendvai Fotó-Videó Klub 12 tagjának alkotásai láthatóak.

Gyuricza Ferenc

Borut Graj a kiállított képek előtt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szervezők eredeti szándéka szerint megnyitó is társult volna a tárlathoz, ám azt az éppen hétfőn életbe lépő szlovéniai járványügyi szigorítások miatt lemondta a Bánffy Központot üzemeltető Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet. Ezzel párhuzamosan megteremtették annak a lehetőségét, hogy a képek online felületen is elérhetőek legyenek, de a vonatkozó szabályok betartásával helyben is látogatható a kiállítás.

Borut Graj a kiállított képek előtt
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Borut Graj, a Lendvai Fotó-­Videó Klub elnöke lapunknak elmondta: céljuk a határ menti térség magyar és szlovén oldalán található táj természeti szépségének, történelmi és néprajzi jellemzőinek, kulturális örökségének megörökítése volt. A 12 fotós fél éven keresztül járta a vidéket Pincétől Hodosig, illetve Tornyiszentmiklóstól Bajánsenyéig, így a negyven fotó gazdag motívumválasztékot kínál az érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában