határon innen és túl

2021.10.29. 21:00

Héttorony Fesztivál – Zalában is

Építészeti kiállítások, koncertek, fényfestészet és táncház is várja a közönséget november 6. és 21. között kilenc helyszínen, határon innen és túl a Héttorony Fesztiválon.

MTI

A fesztiválon az építészet, a költészet, a zene és a tánc találkozik Makovecz Imre tereiben – mondta el Kiss Ferenc művészeti vezető a programokat bemutató sajtótájékoztatón Budapesten. Hozzátette: az építészeti tárlatok mellett gyerekprogramok, megzenésített versek, előadások és kerekasztal-beszélgetések is szerepelnek a fesztiválon. Fellép mások mellett a Duna Művészegyüttes, Palya Bea, a Bagossy Bro­thers Company és a Tárkány Trió. Az idei nyitókoncert a szlovéniai Lendván lesz, majd helyszínként szolgál Kakasd, a göcseji Bak, Százhalombatta, Makó, Sárospatak, Kolozsvár, Budapest és Dubajban a világkiállítás Magyar Pavilonja.

Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész elmondta: minden évben új tematika alapján rendeznek tárlatokat. Idén Makovecz-vándorkiállítás, Az Ötödik homlokzat, amit a Jóisten és a madarak is látnak, valamint Makovecz Imre merített képes albuma címmel láthatnak az érdeklődők anyagokat. Dubajban november 19-én a Lajkó Félix és Pál István Szalonna Duó, november 21-én Lajkó Félix és a Volosi ad koncertet. November 20-án a hagyományok szerint megkoszorúzzák Makovecz Imre emléktábláját a Villányi úton születésnapja alkalmából. Aznap este a fesztiválzáró gálakoncerten átadják a Makovecz Imre-díjakat, majd a Duna Művészegyüttes, a Göncöl zenekar, Novák Péter és az Etnofon, valamint a Duna Szimfonikus Zenekar lép színpadra Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban. Az est karmestere Makovecz Pál. Az épület előterében november 5. és 20. között Makovecz Imre rajzai, tervei és épületmakettjei láthatók. Sárospatakon Laposa Julcsa gyerekműsora, Bakon Resti Kornél-koncert, Makón az Ephemere Duó, Százhalombattán Szabó Balázs Bandája is várja a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában