Frissen Zalából

2021.09.30. 12:42

Lélekmesék: megnyílt a kanizsai származású Németh-Gazdag Henriett tárlata

A nagykanizsai Hevesi-iskolában nyílt meg a Svájcban élő, de kanizsai származású Németh-Gazdag Henriett Lélekmesék című képzőművészeti kiállítása.

Benedek Bálint

A tárlaton Lengyák István galériavezető pedagógus köszöntőjében elmondta: Henriett eddigi próbálkozásai meglepően nagy érzékenységet, tehetséget mutatnak a festészet, a grafika területén. Soha nem járt ilyen jellegű iskolákba, képzésekre. Autodidakta módon keres, kutat, kísérletezik, gyakorol, s kelti életre a lelkében felgyűlt élményeket maga és mások örömére. Művészeti próbálkozásai csapongóak és nagyszerűek. Nem kötött ki semmilyen irányzat mellett, hisz ennyi idő alatt nem is lehetett. Mindig a szívével megérzett technikát, stílust választja ki egy-egy kiforróban levő téma képpé varázsolásához. Ha egymástól függetlenül találkozik valaki a munkáival, sokszor lehet olyan érzése, hogy egy kiforrott, nagyszerű művész alkotását szemléli. A kiállítás iskolanapokon október 22-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában