könyvbemutató

2021.08.12. 11:00

Pénteken mutatják be a A hévízi hajószakács című kötetet

A ma kezdődő, háromnapos összművészeti fieszta tervezett programjairól már beszámoltunk, most a Margofeszt újabb zalai, pontosabban hévízi vonatkozására hívjuk fel a figyelmet.

ZH

A kihelyezett Margó Fesztiválon augusztus 13-án, pénteken 16 órakor mutatják be a Hévíz folyóirat (az egyetlen folyóirat állandó gasztrokulturális rovattal) szerkesztői által készített A hévízi hajószakács című könyvet, melynek kiadását Hévíz önkormányzata támogatta, tájékoztatta lapunkat a hévízi polgármesteri hivatal. A bemutatót vacsorával kötik össze. Az antológiát a közönség figyelmébe ajánlja és a vacsorát készíti: Cserna-Szabó András, Darida Benedek és Fehér Renátó. Őket Vajna Ádám faggatja majd.

A Hévíz „Hajószakács” rovatában műfajilag sokszínű írások jelennek meg: gasztrotörténeti dolgozatok, ínyes esszék, tárcák, útirajzok, paródiák. A könyv pedig szól a balatoni halászléről és a román miccsről, magyar borról és a pécsi Mecseki Itókáról, a Rolling Stonesról és Petroniusról, zserbóról és kalácsról, kávéról és töltött káposztáról, hamburgerről és sóletről, ­Gdanskról és Nápolyról, szalonnáról és pacalról, birkapörköltről és thai levesről, Hamvas Béláról és Tarantinóról…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában