Frissen Zalából

2021.05.15. 07:00

Premiert tartottak a Hevesi Sándor Színházban

A zalaegerszegi színtársulat és a közönsége is egyaránt régóta várt arra a napra, amikor a már második éve tartó pandémia miatt szükséges hazai korlátozások enyhítése lehetővé teszi, hogy ismét felgördüljön a függöny a színházban.

Arany Horváth Zsuzsa

Képünkön Dura Veronika, Besenczi Árpád, Ecsedi Erzsébet, Czegő Teréz és Andics Tibor a színpadon

Fotó: Pezzetta Umberto

Tegnap este jött el ez a pillanat, amikor a Hevesi Sándor Színház megtarthatta az Elnémult harangok című színmű eredetileg január elejére tervezett bemutatóját. Az előadást, mely Erdélybe, az 1900-as évek eleji magyar–román együttélés világába kalauzolja a nézőt, a trianoni békediktátum századik évfordulója kapcsán emelte a repertoárjába a színház vezetése. A történet szerint a kis falu felbomlófélben lévő református közösségébe fiatal teológus-lelkipásztor érkezik. A település román ortodox pópájával hamarosan több szempontból is konfliktusba kerül… A Farkas Ignác Jászai-díjas színművész által rendezett színdarab szerelmespárját D. Varga Ádám és Dura Veronika alakítja, a korfestő díszletet Mészáros Tibor, míg a jelmezeket Szőke Julianna tervezte.

Képünkön Dura Veronika, Besenczi Árpád, Ecsedi Erzsébet, Czegő Teréz és Andics Tibor a színpadon
Fotó: Pezzetta Umberto

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.zaol.hu/kultura/helyi-kultura/fel-ev-utan-penteken-premier-lesz-az-egerszegi-hevesi-sandor-szinhazban-5200453/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában