Frissen Zalából

2021.04.22. 10:00

Online lesz Balázs János zongorahangversenye

Vasárnap 19 órától a hangversenyteremből közvetítik Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész improvizációs szólóestjét.

Szabó Judit

Balázs János egy korábbi, zalaegerszegi koncerten Fotó: archív/PU

A Filharmónia Magyarország által szervezett hangverseny a Cziffra György-emlékév keretében valósul meg. A koncert azt a romantikus hagyományt folytatja, amikor a zongoristák és zeneszerzők még előszeretettel improvizáltak, és átiratokat készítettek ismert operákból és dalokból. A koncert Bachtól Liszt Ferencen át Cziffra György és Balázs János saját improvizációjáig terjed, és bemutatja a 200 éves tradíciót, melyben az előadó az alkotó társává válik. Így szeretné a művész felhívni a figyelmet a műfaj létjogosultságára a klasszikus zenében, és ezen a módon tiszteleg a 100 éve született Cziffra György emléke előtt.

Balázs János egy korábbi, zalaegerszegi koncerten Fotó: archív/PU

Tóth László, a hangversenyterem vezetője lapunknak elmondta, hogy Balázs János az új zongora miatt választotta a koncert helyszínéül Zalaegerszeget. A Yamaha zongorát tavaly ősszel vásárolták a hangversenyterembe.

Az online élő közvetítés a Filharmónia Magyarország weboldalán és Facebook-oldalán, valamint a Vimeo csatornáján lesz látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában