Zenészeket segít az NKA

2021.01.30. 07:00

Nyolc zalai igénylő tíz pályázatát támogatta a kuratórium

Nyolc zalai igénylő összesen tíz pályázatát támogatta legutóbbi döntéseivel a Nemzeti Kulturális Alap kuratóriuma. Ezúttal a klasszikus, a kortárs, a könnyű-, valamint a népzenei szegmens szereplőiről döntöttek.

Gyuricza Ferenc

Gotthard Mihály az Ocho Macho egyik koncertjén

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az NKA zeneművészet kollégiuma 811 ezer forinttal járul hozzá a nagykanizsai Hang-A-Dó Egyesület által tervezett Farkas Ferenc nyomában című koncert megrendezésének költségeihez, az úgyszintén nagykanizsai Novinics Kármen pedig 800 ezer forintot kap a 7. Farkas Ferenc zongorakurzus megvalósítására. A petrikeresztúri Sebestyén Áron klasszikus zenészek stúdiógyakorlati képzésére nyújtott be pályázatot és 400 ezer forintot fordíthat e célra.

Gotthard Mihály az Ocho Macho egyik koncertjén
Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap / Archív

A zalaegerszegi Dobri Dániel Béla pedig két sikeres pályázatot is magáénak tudhat, kortárs egyedi hangversenyek megrendezésére 500 ezer forintot, új magyar komolyzenei művek komponálására pedig egymillió forintos alkotói támogatást kapott. Mindezeken felül ugyancsak a zeneművészet kollégiuma biztosít 400 ezer forintot a nagylengyeli székhelyű, ám ténylegesen a fővárosban működő Inspired Selection Kft. részére, amely klasszikus zenészek filmzenei stúdiógyakorlati továbbképzéseinek megvalósítására igényelt támogatást.

Az NKA könnyűzenei kollégiuma három zalai pályázatot támogatott, ebből kettőt a keszthelyi Media & Music Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyújtott be a Late Night Jazz Band működéséhez kapcsolódóan. A kuratóriumi döntés nyomán a zenekar 940 ezer forintot fordíthat Rozéfröccs levendulával – Hív a Balaton! című szerzői albuma kiadására, illetve egymillió forintot koncertek megrendezésére. A harmadik nyertes pályázatot a zalalövői kötődésű Gotthard Mihály, az Ocho Macho zenekar gitárosa nyújtotta be, aki 500 ezer forintos alkotói támogatásban részesült.

A népzenei alkotók és művészek támogatására létrehozott Halmos Béla Programnak ezúttal nem volt sikeres zalai pályázója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában