Grafikák a szülőföldnek

2021.01.26. 11:00

Miért nem láthatja a közönség Benyó Ildikó alkotásait?

Olvasónk, Vikár Tibor tanár kereste meg szerkesztőségünket az alábbi írással, mely abból az alkalomból született, hogy idén lenne 75 éves Benyó Ildikó grafikusművész.

ZH

Benyó Ildikó Kirándulás Zalakoppányba című grafikájának részlete az 1988-as kiállítás meghívójáról Reprodukció: Vikár Tibor

Száz kép Zalaszentgrótnak – ezzel a címmel jelent meg cikk a Zalai Hírlap 1988. március 28-i számában, abból az alkalomból, hogy Benyó Ildikó, zalakoppányi születésű grafikus száz alkotását a városnak ajándékozta. A művekből anno a tömegszervezetek székházában állandó kiállítás nyílt.

Benyó Ildikó Kirándulás Zalakoppányba című grafikájának részlete az 1988-as kiállítás meghívójáról Reprodukció: Vikár Tibor

Ma hiába keressük Zalaszentgróton ezeket az alkotásokat, mert valahol „elbújva” álmodnak szebb jövőről, nagyobb megbecsülésről. Az idő múlásával az állandó kiállítását lebontották, mert új dolgokra kellett a hely. Most, hogy Benyó Ildikó születésének 75. és halálának 10. évfordulójáról emlékezünk meg, jó lenne a 100 grafikát újra kiállítani a Zala-parti városban, sőt, esetleg újranyomtatni az 1988-as tárlat katalógusát is. Hogy a művésznőt a szülőföldjén minél többen megismerjék. Benyó Ildikó örökségének méltó helyen való bemutatásával 1988 óta adós Zalaszentgrót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában