a Magyar Plakát Házban

2020.09.03. 16:00

Két kiadványt mutattak be Nagykanizsán

A Thúry György Múzeum, a Veszprémi Főegyházmegyei Levéltár és az MTA-PPKE Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport szervezésében került sor szerdán a Magyar Plakát Házban dr. Kruppa Tamás Pápai csapatok Magyarországon, és a surdi kötődésű Kanász Viktor A veszprémi egyházmegye egyházlátogatási jegyzőkönyvei című kötetének bemutatójára.

Horváth-Balogh Attila

20200902. Nagykanizsa, A Thúry György Múzeum, a Veszprémi Főegyházmegyei Levéltár és az MTA-PPKE Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport szervezésében került sor tegnap a Magyar Plakát Házban dr. Kruppa Tamás /balról/: Pápai csapatok Magyarországon és Kanász Viktor: A veszprémi egyházmegye egyházlátogatási jegyzőkönyvei című köteteinek bemutatására. . Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A megjelenteket Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója köszöntötte, aki elmondta: a tanulmányokban számos új, eddig még nem publikált információ található a 16. és a 18. század Nagykanizsájáról.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában