pillanatok az örökkévalóságról

2020.07.22. 13:00

Izraeli képek Zalaszentgróton – Kiállítás nyílt Kovács László fotóiból

A VMK és a Béke-Shalom Baráti Társaság a mai Izraelt bemutató kiállítást szervezett Kovács Lászlónak, a Magyar–Izraeli Baráti Társaságok Országos Szövetsége elnökének fényképeiből.

Szalay Csaba

Varga István, Kovács László, Baracskai József és Szabó Zoltán

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szalay Csaba

A csütörtöki megnyitón elsőként a rendező intézmény igazgatója, Varga István tolmácsolta Izrael Állam budapesti nagykövetének üdvözletét, majd az évek óta fennálló kulturális kapcsolatokról szólt. Szabó Zoltán, a társaság elnöke bemutatta a 30 éves zalai szervezet munkáját, azt követően a kiállításról és az alkotóról beszélt.

Varga István, Kovács László, Baracskai József és Szabó Zoltán
Fotó: Szalay Csaba / Zalai Hírlap

– Kovács László fotói pillanatok az örökkévalóságról. Egy-egy villanás a történelemből és a mai Izraelről. Barátainál az elmúlt 30 évben tett látogatások emlékei a fotóművész szemével. A képeket megnézve, reméljük, sokan kedvet kapnak ahhoz, hogy személyesen is megcsodálják Izraelt, megismerkedjenek az izraeli emberekkel.

Ezt követően az elnök Baracskai József polgármester tevékenységét méltatta, azt a munkát, amit Izraelért és a zalaszentgróti zsidóságért tett. A Zalaegerszegen 30 éve megalakult Béke-Shalom Baráti Társaság a megyeszékhelyről kilépve először Zalaszentgróton kezdett tevékenykedni. A VMK-ban rendezett kiállítások közelebb hozták a város lakosságához Izraelt, hagyományait, kultúráját. Baracskai József pedig korábban az Országgyűlésben, majd polgármesterként is sokat tett az izraeli kultúra megismeréséért és a zsidó emlékezet fenntartásáért. Ezért az országos szervezet kitüntetésben részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában