Gyors előkészítés után

2020.07.09. 07:00

Indul a nyári színház Zalaegerszegen

Az egészségügyi veszélyhelyzetnek fontos szerepe van idén a nagyobb számú résztvevőt vonzó rendezvények szervezésében, ez alól a megyeszékhelyi nyári szabadtéri színház sem volt kivétel.

Arany Horváth Zsuzsa

Mézesmackós műanyag flakonok új köntösben – kiállításuk ma este nyolckor nyílik a Kvártélyházban

Fotó: ZH

A sikeres szezon összeállításához gyors előkészítésre volt szükség, a Kvártélyházi Szabadtéri Színház teljesítette a feladatot, ma este fél kilenckor a Lili bárónő című operettel kezdődik a program. Huszka Jenő és Martos Ferenc művét Tompagábor Kornél állította színpadra. A zenés történetben láthatjuk többek közt Foki Veronikát, Bot Gábort, Debrei Zsuzsannát, Hertelendy Attilát.

Mézesmackós műanyag flakonok új köntösben – kiállításuk ma este nyolckor nyílik a Kvártélyházban
Fotó: ZH

Az előadás előtt vizuális csemegére is számíthat a közönség, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ugyanis bemutatja Wolcsánszky Krisztián reklámgrafikus úgynevezett mézesmackós (honeyteddybear) kollekcióját, amivel a budapesti designer a műanyag méztároló flakonoknak ad új életet. Az alkotó a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerzett diplomát, 1996 óta alkot külföldi és hazai vállalatoknak marketing- és reklámanyagokat. „A mézesmackó és ami mögötte van” 2019/2020 collection című kiállítás megnyitóját ma este nyolc órakor tartják a kvártélyház udvarán. Az érdeklődőket dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg város alpolgármestere köszönti.

A Lili bárónőt július 18-ig hatszor játsszák a Kvártélyházban, majd július 22-én A padlás című produkciót tűzik műsorra. A Kvártélyház 2008-as előadását megújítva mutatja be, a rádiós szerepét Borbély Richárd alakítja.

A Pozsgai Zsolt és Nagy Tibor által jegyzett Hasonmások című revü-musical ősbemutatója július 31-én lesz. A hetvenes években játszódó zenés darab valós történetre épül: a kisvárosi tanácselnök megalapítja az első vidéki kaszinót, a nyitásra népszerű énekest hív. A darabot Tompagábor Kornél rendezi, az előadásban többek közt felhangzik a Táncoló fekete lakcipők, a Halványkék szemek, a Száguldás, Porsche, szerelem című dal is.

Augusztus 17-én a Zalai Táncegyüttes Por és hamu című folklórműsora zárja a zalaegerszegi nyári színházi programsorozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában