Felvágott szívvel

2020.07.25. 09:00

Bemutatták Nászta Katalin kötetét a zalaegerszegi könyvtárban

Csütörtökön délután a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban mutatták be Nászta Katalin új verseskötetét, amely a Felvágott szívvel címet viseli.

Arany Horváth Zsuzsa

Dr. Gyimesi Endre, Kiss Gábor, Nászta Katalin, dr. Cséby Géza és Czegő Terézia

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A közönséget Kiss Gábor, a megyei bibliotéka igazgatója köszöntötte, aki arról is szólt, hogy a járvány korlátozta a személyes találkozókat, kulturális rendezvényeket, így különösen értékesnek ítélte ezt az író-olvasó találkozót.

Dr. Gyimesi Endre, Kiss Gábor, Nászta Katalin, dr. Cséby Géza és Czegő Terézia
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A színművész, író, költő könyve a Pannon Írók Társasága kiadásában jelent meg, a válogatást Bubits Tünde, a zalai írótársaság tagja, a Pannon Tükör főszerkesztője ajánlotta a hallgatóság figyelmébe, a szerzővel pedig dr. Cséby Géza író, művelődéstörténész beszélgetett. Az eszmecsere során szó esett az erdélyi származás okozta többes identitás lelki terheiről, a létezés nagy kérdéseire keresett válaszokról, s arról is, hogy a hetvenes években a legrangosabb erdélyi magyar folyóiratban, a Korunkban jelentek meg először a versei, az 1989-es áttelepülés után pedig itt Zalában lapunk adott először helyet a költeményeinek. Az esten Czegő Terézia színművész és a költő olvasott fel a versekből. A szerző 2017-ben jelentette meg nagyszabású erdélyi színháztörténeti interjúkötetét, mely Thália erdélyi napszámosai címmel került az olvasók kezébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában