Bővíti repertoárját a dél-zalai együttes

2020.07.01. 12:00

A Kanizsa Big Band csapatépítő táborában jártunk – a végén korábbi műsorból adtak ízelítőt

A Kanizsa Big Band csapatépítő tábort szervezett minap a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI nagytermében Vámos Béla művészeti vezető irányításával.

Benedek Bálint

Próba a zeneiskola nagytermében. A Kanizsa Big Band tagjaira új kihívás vár

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

A vírushelyzet alaposan átírta az idén 15 éves együttes életét. A korábbi években általában később, augusztusban találkoztak, sőt ilyen alkalmakkor mindig hívtak egy külsős szakembert, muzsikust, aki új impulzusokkal látta el a csapatot.

Próba a zeneiskola nagytermében. A Kanizsa Big Band tagjaira új kihívás vár
Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

– A megváltozott körülmények miatt vendégzenész fogadására nem nyílt lehetőség, most főleg az összerázódásra koncentráltunk – fogalmazott Vámos Béla. – Van mindig mit csiszolni, jöttek friss tagok is, akiknek be kellett illeszkedniük. Ettől függetlenül új darabok tanulására is jutott idő. A Modern Art Orchestra több éve sikeresen futó ifjúsági sorozat. A rendhagyó „zeneórákat” Hajós András és Fekete-Kovács Kornél vezeti, melyből lemez is készült. Arról kértem el egy dalt a szerzőktől, amit a terveim szerint feleségem, Vámos Yvette vezette gyermekkórus adna elő a jövőben várhatóan egy zeneiskolás rendezvényen. Ennek a zenei részét is már átnéztük, elkezdtük a munkát, hogy ősszel könnyebben haladhassunk. A veszélyhelyzet bevezetése előtt pedig még javában próbáltunk, hiszen éppen koncertre készültünk, amit aztán lemondtunk. A tábor zárásaként a már korábban összeállított koncertműsorból adtunk egy kis ízelítőt az Erzsébet téri zenepavilonban – mondta el.

Vámos Béla a további tervekről is szólt: Zalakarosból nemrégiben kaptak egy felkérést, hogy énekkel kiegészítve lépjenek fel a várhatóan október 2-án és 3-án tartandó jazzfesztiválon. Ebben a produkcióban a Munkácsy Eszter, Nagy Lili és Szász Ágnes alkotta Vintage Dolls együttessel adnak koncertet, akikkel nagy sikert arattak tavaly karácsonykor a kanizsai Medgyaszay Házban. A hölgyek alkotta csapat az 1930-as, 40-es évek híres többszólamú vokális dalait dolgozza fel. Céljuk, hogy ezt a régi, már-már elfeledett stílust megismertessék a közönséggel, a korra jellemző zenei és megjelenésbeli elemekkel ötvözve.

Emellett a 19 tagú Kanizsa Big Band októberben tovább folytatná saját, „Vendégségben” című koncertsorozatát, melynek keretében a Vujicsics együttes alapítótagját, Borbély Mihályt fogadná. S, ha a megváltozott élet engedi, akkor a hagyományos

karácsonyi koncertet is megtartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában