14. évad

2020.06.20. 07:00

Július 9-én kezdődik a Kvártélyházi Nyár

A Kvártélyházi Nyár 14. évada kezdődik, melyben négy darab 17 előadását láthatja a közönség a belvárosi barokk udvarban. A programról pénteken sajtótájékoztatón számoltak be.

Arany Horváth Zsuzsa

Tompa Gábor, Balaicz Zoltán és Kósa Ruben a plakátokkal

Fotó: Katona Tibor

Az egészségügyi veszélyhelyzet miatt sokáig úgy tűnt, hogy a kvártélyházi színházi estéket is nélkülöznünk kell idén, de a korlátozások feloldásával mód nyílt arra, hogy július 9-én, este fél kilenckor, a Lili bárónő című operettel megnyissák a szezont. (A helyi színészek közreműködésével Tompagábor Kornél által színre állított darabot július 18-ig játsszák.) Aznap este meglepetéskiállítás is várja a közönséget.

Tompa Gábor, Balaicz Zoltán és Kósa Ruben a plakátokkal
Fotó: KT

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: reméli, a program szép élményeket kínál.

Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes művészeti vezetője felidézte korábbi nyári színházi fellépéseiket, amelyeket most felélesztenek: augusztus 17-én a Por és Hamu című műsorukkal jelentkeznek a Kvártélyházi Nyár keretében.

Tompa Gábor ügyvezető igazgató jelezte, az évad tervezésének mottója a „ha...” volt eddig, és ez érvényes a nézőtér kialakítására, hiszen a szabályozás még változik. Június 22-e hétfőtől árusítják a jegyeket, de előjegyzést már rögzítenek. A program része lesz a Padlás című Presser-musical (első előadás: július 22.), amit közkívánatra 2008 óta játszanak. A frissítés jegyében ezúttal Borbély Richárdot kérték fel a rádiós szerepére, és új szövegkönyvet is kaptak Sztevanovity Dusántól. Ősbemutatóra is számíthatunk: a 70-es évek groteszk világába vezető, Pozsgai Zsolt által jegyzett darabot Hasonmások címmel Tompagábor Kornél rendezi. Bemutató: július 30.

Tompa Gábor jelezte, egyelőre bizonytalan a Kvártélyházi Nyár részét képező Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál (ZA-KO), reméli, a pályázati döntések kedvezőek lesznek, és hatodik alkalommal is kínálhatják az élményeket a közönségnek.

A programot színházi építőtábor kíséri, augusztus elején középiskolások kóstolnak bele a színház világába Győrfi Cintia szociálpedagógus és Tompa Gábor vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában