Koronavírus Zalában

2020.05.21. 12:00

Két lendvai alkotó közös kiállítása

Két helybéli képzőművész, az amerikai származású Suzanne Király-Moss, valamint a fiatalabb festőnemzedékhez tartozó Császár Sebastian alkotásait tartalmazza az a Keresztutak című tárlat, amely a lendvai zsinagógában tekinthető meg.

Gyuricza Ferenc

Baumgartner Dubravko a virtuális kiállításmegnyitón

Fotó: ZH

A koronavírus-járvány miatti szabályozás csak virtuális megnyitót tett lehetővé, az eseményre hétfő este, a múzeumok világnapján került sor. Baumgartner Dubravko, a kiállítást szervező Galéria és Múzeum igazgatója elmondta: a tárlat annak a 2020-ra tervezett, ám a koronavírus-járvány miatt csak részben megvalósítható sorozatnak a része, amely a képzőművészet helyi nagyjainak képeit szeretné a közönség elé tárni, ugyanakkor a zsinagóga ezzel a kiállítással nyithatja meg újra kapuit a látogatók előtt.

Baumgartner Dubravko a virtuális kiállításmegnyitón
Fotó: ZH

Az alkotókról és a kiállított művekről a Galéria és Múzeum művészettörténésze, Pisnjak Atilla beszélt. Kiemelte: nemcsak az a közös pont, hogy mindketten legújabb kisméretű alkotásaikat mutatják be, de képeik megszületésében a muravidéki vagy pannon táj nyújtotta impresszióknak is fontos szerep jutott. Eltérő stílusban alkotnak, Suzanne Király-Moss a grafikát és a festészetet keveri, képeit gyakran vonalakból építi fel és aprólékos munkával dolgozza ki. Megszokott motívumvilágának középpontjában a fák, utak, örvények találhatók. Császár Sebastian pedig olyan tájképfestő, aki expresszív kisugárzásra, a mélyebb érzelmek bemutatására törekszik a festményei által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában