Koronavírus Zalában

2020.04.15. 07:00

Alkotói pályázatot hirdettek Hévízen

Alkotásra biztat a járványhelyzetben a Gróf Festetics György Művelődési Központ.

Péter B. Árpád

A múzeum most zárva van, de nyitás után kiállítják a legjobb műveket Fotó: a szerző

Mint Hermann Katalin igazgató elmondta, szeretnének színt vinni ezekbe a napokba, éppen ezért a kiírásban mindenkit megszólítanak: gyerekeket és felnőtteket, profikat és amatőröket is. Természetesen a beérkezett műveket kategóriánként bírálják el, tette hozzá a szakember. Közös a pályázatokban, hogy – az otthon maradás fontosságát hangsúlyozva – „Ezt láttam az ablakból” cím jegyében várják a műveket.

A múzeum most zárva van, de nyitás után kiállítják a legjobb műveket Fotó: a szerző

A képző- és iparművészeknek szóló felhívásra professzionális munkák küldhetők, a készítők pedig vállalják, hogy azokat a Muzeális Gyűjteménynek adják, amely akár jótékonysági célra is felajánlhatja az alkotásokat. Április 20-ig digitalizált reprókat kell küldeni, s az eredeti műveket később kiállításon mutatják be. Az első díj 250 ezer forint. Ugyanezzel a mottóval a művelődési központ fotópályázatot is hirdet, erre április 30-ig fogadják a megörökített pillanatokat. A műveket kiállítják, akárcsak a gyermekrajzokat, amiket szintén a hónap végéig várnak.

Mindhárom kategóriában közönségszavazás is indul, az alkotásokat folyamatosan feltöltik a Hévízi programok című Fb-oldalra, amelyen lájkolni lehet a legjobban tetszőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában