A világ szinte minden tájáról

2020.03.09. 18:00

Különleges tárlat látható a hosszúvölgyi faluházban

Különleges tárlatnak ad otthont a faluház. Egy művészeti projekt jóvoltából „szavakkal nem értelmezhető”, absztrakt poszterek láthatóak, melyek mindegyikét hölgyek készítették.

Szabó Zsófia

Kiss Krisztián polgármester és Ladányi László, az Artwall közösség vezetője, kurátora tárlat anyagát mutatja

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Artwall. E címet viseli a tárlat, amely egyben egy közösség neve is. A csoport művészete határokon ível át, mivel Amerikától Európáig számos ország alkotója a tagja. A közösség ötletgazdája, kurátora, szerkesztője Ladányi László. Az artwall szó szerinti fordításban művészeti falat jelent, ezen önkifejezési formából indult, s vált ismertté.

Kiss Krisztián polgármester és Ladányi László, az Artwall közösség vezetője, kurátora tárlat anyagát mutatja Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

- Utcaművészetként kezdődött minden: Nagykanizsán, a Petőfi laktanya kerítését próbáltuk felöltöztetni papírgraffitikkel. Ezek eltávolíthatóak voltak a hagyományos falfirkákkal ellentétben. Ugyanakkor nagyon szép munkákról volt és van szó, immár a kiállítótermekben is megmutatjuk őket. Önfinanszírozó művészetről van szó, s jelen esetben csakis hölgyek absztrakt alkotásai tekinthetőek meg – mondta Ladányi László.

Tizenhat vászonnyomat látható Hosszúvölgyön a tárlaton. Kiss Krisztián polgármester jelezte: fontos számukra, hogy a településen a kulturális élet sokszínű legyen.

- Örömmel adunk helyet a kiállításnak, mivel a falunk hírnevét népszerűsíti a színes repertoár, emellett a helyi lakosok szemléletmódja is bővül – mondta a falu első embere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában