Felülmúlták a várakozásokat

2020.03.12. 12:00

A kanizsai zeneiskola növendékei bizonyították rátermettségüket

Három nívódíjjal és több remek helyezéssel tértek haza sümegi, valamint kaposvári versenyekről a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI ifjú növendékei.

Benedek Bálint

A szaxofonkvartett is nívódíjban részesült. Balról: Hetyésy Máté, Várnagy Veronika, Fodor István Imre, Szép Adrián József

Fotó: ZH

Már hatodik alkalommal rendezték meg a zeneiskolások regionális kamarazenei versenyét Sümegen, melyen közel 130 fő 36 műsorszámmal lépett a zsűri elé. A kanizsaiak kivételesen jól szerepeltek, a Cantilena kamarakórus (Fata Flóra, Dydra Júlia, Németh Anna, Hans Patrícia, Horváth Anna, Szalai Panna, Szabó Emma, Szabó Lilla, Szabó Réka, Schey Luca, Horváth Csenge Luca, Szabó Anna) és a Ludicita furulyaegyüttes (Hortobágyi Nóra Gréta, Várhalmi Kitti Katalin, Varga Hanna, Kiss Veronika, Kanizsai János Márton) nívódíjat kapott. A zenekarokat Vámosné Fordán Yvette és Vajda Zsuzsanna készítette fel. A fiatalok az utóbbi tanárnő, illetve a szintén a kanizsai zeneiskola másik pedagógusa, Markó Katalin közös szerzeményét, a Pillanatképek című művet adták elő.

A szaxofonkvartett is nívódíjban részesült. Balról: Hetyésy Máté, Várnagy Veronika, Fodor István Imre, Szép Adrián József Fotó: ZH

Szintén nívódíjban részesült a Tatár Csaba irányította trombitatrió (Tatár Ádám, Vanyó Karsa, Körhöcz Milán), valamint Vámos Béla növendékei, a szaxofonkvartett (Várnagy Veronika, Fodor István Imre, Szép Adrián, Hetyésy Máté). Rajtuk kívül még Kéthelyi Kornél tanítványai közül a Vietórisz rézfúvósegyüttes (Dányi Bátor Márton, Vanyó Karsa, Kéthelyi Levente, Kéthelyi Anna, Magura Benedek) arany, míg a Kürt trió (Dervalits Dorottya, Pintér Dóra, Kéthelyi Levente) bronz oklevéllel gazdagodott. Szintén elismerésnek számít, hogy a verseny zsűrije Várnagy Veronikát, Vanyó Karsát és Kéthelyi Leventét külön is kiemelte produkciójuk alapján.

A kaposvári ötödik Zene­varázslat nemzetközi négykezes zongoraversenyen is kiválóan szerepeltek a kanizsaiak. Dr. Erdős Lászlóné tanítványai, az 5. osztályos Kéthelyi Gergely és a 4. osztályos Jánosi Gergő Soma ezüst oklevelet vehettek át. Ugyanitt a tanárok is zongorához ülhettek, és Simó Márta Proszenyákné Gróf Mónikával együtt arany minősítésben részesült.

A zeneiskola igazgatója, Baráth Adrien maximálisan elégedett az elért eredményekkel, mint elmondta: a gyerekek és felkészítőik sokat gyakoroltak, hogy a lehető legcsillogóbb érmeket szállítsák, de a nívódíjakkal még az előzetes várakozásokat is felülmúlták. A munka folytatódik, hiszen a tanítványaikra újabb kihívások várnak. Bár a koronavírus terjedése miatt a március 17-re (kedd) tervezett „Abraka-Bach­ra” elnevezésű zenei órát egy későbbi időpontban tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában