Színes kínálat várt az érdeklődőkre

2020.02.17. 07:00

Zalai intézmények is csatlakoztak a Kultúrházak éjjel-nappal programhoz

A hét végén több zalai közművelődési intézmény is bekapcsolódott a Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatba, aminek idei jelmondata: „Minden nap értéket adunk”.

Magyar Hajnalka, Péter B. Árpád

A keszthelyi középdöntő résztvevői a Népmesepont két pedagógusával, Horváth Szabinával (balról) és Tóth Adéllal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A házak sokszínű kínálatát bemutatni hivatott akció egyik szombati helyszíne a zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központ volt. Mint Dala Hajnalka intézményegység vezető elmondta, negyedik éve szervezték meg a Kultúr-zsúr című programot, amiben a sport, a zene és a kézművesség egyaránt helyet kapott. Bővebben ITT olvashat az eseményről.

A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz Keszthely, s a Goldmark Károly Művelődési Központ is csatlakozott. Péntektől vasárnapig számtalan program, előadás, koncert várta az érdeklődőket, akik arra is választ kaphattak, mi van a Balaton Színház kuliszszái mögött.

- A pincétől a padlásig bejártuk, megmutattuk a házat – fogalmazott Csengei Ágota igazgató pénteken este -, miután megismertük az -északi poklot- Mányoki Attila hoszszútávúszó beszámolójából.

A keszthelyi középdöntő résztvevői a Népmesepont két pedagógusával, Horváth Szabinával (balról) és Tóth Adéllal Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Szombaton versek, mesék, balladák, videók s azok előadói, készítői versengtek a Népmesepont enteriőrjében, az – ítélkezési szünetben- pedig a Zalából és Somogyból érkező ifjak babzsákokon ülve tehették próbára fantáziájukat Tóth Adél és Horváth Szabina segítségével.

A Regősök húrján és a Táltos világ című versenyek elődöntőjének arany minősítésű diákjai a májusi országos fináléban bizonyíthatják rátermettségüket Budapesten.

Az értékeléskor Wiegmann Alfréd nívódíjas rendező, a zsűri elnöke Kosztolányit idézve azt mondta: a vers a könyvben halott, azt mi támasztjuk fel.

- A versek, mesék rólunk szólnak, az életünket mutatják – szögezte le a Radnóti-díjas alkotó, az Első Magyar Versszínház művészeti vezetője -, és jó rájönni arra, hogy a költő vagy a hős is átélt olyan helyzetet, amibe éppen kerültünk. Ezek a szövegek közelebb visznek önmagunkhoz és a világhoz is.

A lurkók könyvet és oklevelet kaptak, a hat legjobb pedig készülhet az országos bemutatkozásra a Magyar Versmondók Egyesületének gáláján.

Este az Ismerős Arcok adott akusztikus koncertet, vasárnap pedig – a bélyeg- és éremgyűjtők találkozója után – a Léleknektár Klub tagjai mutatták be, hogyan lehet a test, a lélek és a szellem harmóniáját megteremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában