Szépség, harmónia

2020.01.24. 10:00

Kiállítás nyílt Nagykanizsán Szekeres Emil emlékére, mely február végéig látható

Szépség, harmónia címmel nyílt kiállítás csütörtökön a Magyar Plakát Házban a tavaly elhunyt helybéli képzőművész, Szekeres Emil emlékére és a magyar kultúra napja alkalmából.

Szabó Zsófia

Balogh László, Száraz Csilla és Stamler Lajos a megnyitón

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesülete és a zalaegerszegi Vitrin Kulturális Egyesület közös tárlatán sokszínű alkotások, köztük festmények, fotók, szobrok, grafikák – közel harminc alkotó munkái – láthatóak. Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója köszöntője után a kiállítást Balogh László polgármester nyitotta meg. A tárlat nem pusztán kiállítás, mondta.

Balogh László, Száraz Csilla és Stamler Lajos a megnyitón
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Hanem kiállás is olyan művészektől, akik Horatiust és a letűnt korok mestereit, azok tanait és tanácsait vallják önmagukra nézve szakmai örökségüknek és kötelességüknek. Nekik feladatuk van még a világban. Mégpedig, hogy tehetségükkel és személyes látásmódjukkal, szakmai felkészültségükkel szóljanak a közösséghez – fogalmazott Balogh László.

Ezt követően Stamler Lajos, a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének elnöke szólt a megjelentekhez, melyben kiemelte: Szekeres Emil emlékét a jövőben is ápolni fogják.

A tárlat február végéig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában