Első helyezés

2019.05.23. 12:00

Pacsai iskolások sikere az országos csapatversenyen

Május 17-én került sor a Környezetismeret, környezetvédelem országos csapatverseny döntőjére Miskolcon a Szirmai Református Általános Iskolában, ahol a Pacsai Általános Iskola 4. osztályosokból álló csapata első helyezést ért el, tájékoztatta szerkesztőségünket Szommerné Simon Mária felkészítő tanár.

ZH

Dancsák Dávid, Zsobrák Dorka, Németh Gréta 4. osztályos tanulók, mögöttük Zsigmond Istvánné intézményvezető-helyettes és Szommerné Simon Mária felkészítő pedagógus Fotó: Pacsai iskola

A versenyt huszonegyedik alkalommal hirdették meg a szervezők 2–6. évfolyamosok számára. A döntőbe három levelezős fordulót követően évfolyamonként a legeredményesebben teljesítő hat-hat, három főből álló csapat kaphatott meghívást.

Miskolcon a versenyzők szintén három fordulóban mérték össze tudásukat. Egy „Villámkérdések” nevet viselő játékos szóbeli, valamint két írásbeli fordulóban, amelyek egy-egy feladatsor megoldását jelentették. Ezek pontszámának összesítésével alakult ki a döntő rangsora.

Dancsák Dávid, Zsobrák Dorka, Németh Gréta 4. osztályos tanulók, mögöttük Zsigmond Istvánné intézményvezető-helyettes és Szommerné Simon Mária felkészítő pedagógus Fotó: Pacsai iskola

Mivel csapatunk holtversenyben a hatodik helyen jutott a döntőbe, a felkészülés során különösen nagy hangsúlyt fektettünk a megjelölt témakörök ismeretanyagának minél alaposabb elsajátítására, gyakorlására, amely – az évfolyam teljes környezetismeret tananyagán túl – hazánk valamennyi nemzeti parkjának, azok növény- és állatvilágának alapos ismeretét, képről történő felismerését is magában foglalta – írta a pedagógus.

A győztes „Tüskevár vitézei” nevet viselő csapat tagjai: Németh Gréta, Zsobrák Dorka, Dancsák Dávid.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában