országos megmérettetés

2019.05.30. 07:00

Kiemelt arany minősítésben részesült a bajcsai Rezedák Hagyományőrző Dalkör

Az eddigi legrangosabb szakmai elismerését kapta meg nemrég a Rezedák Hagyományőrző Dalkör, akiket egy országos megmérettetésen kiemelt arany minősítéssel jutalmaztak.

Szabó Zsófia

A Rezedák Hagyományőrző Dalkör aranytorkú tagjai

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A bajcsai Rezedákat szűkebb-tágabb pátriánkban számos korosztály jól ismeri. Rendszeresen szerveztek különböző, kulturális-közösség­építő rendezvényeket, valamint szinte „bérletük” van a kanizsai és a környékbeli fesztiválokra, nagyobb eseményekre. Arról is híres a héttagú dalkör, hogy kiváló baráti kapcsolatot ápol a többi dél-zalai énekes-táncos művészeti csoporttal: ennek okán nélkülük nem múlnak el a zalai dalos találkozók.

A Rezedák Hagyományőrző Dalkör aranytorkú tagjai
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Ezúttal egy verseny erejéig átlépték a zalai határt. A Harkányban megrendezett 9. országos nyugdíjas Ki mit tud? versenyen léptek pódiumra a Rezedák. Zalai népdalokat adtak elő a szakmai zsűri előtt.

Marczin Jenőné, a dalkör vezetője jelezte: mindannyiu­kat nagy örömmel töltötte el a megmérettetés „végered­ménye”.

– Kiemelt arany minősítéssel jutalmaztak bennünket, amely az első ilyen rangos elismerésünk. Azonban mindezt sokak támogatásának, segítségének köszönhetjük: Németh Renáta karnagyunknak, Nagykanizsa önkormányzatának és nem utolsósorban a bajcsai lakosoknak – emelte ki Marczin Jenőné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában