Ötórai tea mellé

2019.03.04. 09:00

Nagy slágerekkel készült a Farkas Ferenc Énekegyüttes

A Honvéd Kaszinó tükörterme kicsinek bizonyult szombaton. A Farkas Ferenc Énekegyüttes rendhagyó zenei elő­adásának, „időutazásának” köszönhetően.

Szabó Zsófia

A Farkas Ferenc Énekegyüttes Baráth Yvette karnagy vezetésével remek koncertet adott

Fotó: Gergely Szilárd

A pátriánkon innen és túl is ismert énekegyüttes immár huszonnyolc éve kápráztatja el a közönséget fellépésein. Kortárs zeneművek, reneszánsz dalok – a repertoárjuk széles. Ám a nemzetközi és magyar filmslágerek, örökzöld dallamok sem állnak messze az együttestől. A szombati, Öt­órai tea elnevezésű koncertre különleges zenei ínyencségekkel és hangulatos légkörrel készült a tizenhárom fős együttes.

Baráth Yvette karnagy elmondta: az elmúlt évek során sok, témájában, előadásában fajsúlyos egyházi zeneművet adtak elő, ezért most szerettek volna némileg könnyedebb műsorral kedveskedni a közönségnek.

– Igényes, nemzetközi és hazai örökzöld dalokkal készültünk – jelezte. – A Szomorú vasárnap, a Csinibaba vagy a Nő és egy férfi című ismert zene, sőt, a Moon River egy­aránt felcsendült a koncerten. A közönséget is próbáltuk feloldani: teával, keksszel otthoni hangulatot varázsoltunk számukra – így Baráth Yvette.

A Farkas Ferenc Énekegyüttes Baráth Yvette karnagy vezetésével remek koncertet adott
Fotó: Gergely Szilárd

Az előadott dalok jelentős részét Baráth Zoltán hangszerelte. A capella kórusműként adott elő az együttes olyan dalokat is, amelyek eredetileg zenei kísérettel, szólóénekre születtek.

– Volt, hogy több, esetenként nyolc szólamban kellett az együttesnek énekelnie. Mivel közel áll hozzám a jazz műfaja, néhány ilyen akkordot is tettem bele – árulta el Baráth Zoltán.

A Farkas Ferenc Ének­együttes a jövőben sem pihen. Már készülnek a nyári macedón nemzetközi kórus­versenyre. A kanizsaiakat pedig karácsonykor nagyszabású kon­certtel lepik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában