Jazz Showcase

2019.02.07. 12:00

Varga Dániel, a kanizsai szaxofonos a Müpában lép színpadra

Tizenkettedik alkalommal ad otthont a fővárosban a Művészetek Palotája a közép-európai régió egyik legfontosabb zenei tehetségbörzéjének, a Jazz Showcase-nek, melyen Varga Dániel, a nagykanizsai származású szaxofonos is színpadra lép.

Benedek Bálint

Varga Dániel

Fotó: Benedek Bálint

Ezúttal is háromszor három fiatal csapat verseng a zsűri és a közönség kegyeiért a délutáni koncerteken.

A fellépők a legkülönbözőbb jazzstílusokban és hangszer-összeállításokban lesznek hallhatók. A szakmai fődíjas és a közönségdíjas 2019-ben újabb fellépési lehetőséget kap a Müpában, de a különdíjak is gazdára találnak majd.

Február 10-én (vasárnap) 17 órától például Varga Dániel nagykanizsai származású szaxofonos, hangszerelő és zeneszerző lép a közönség elé.

Varga Dániel
Fotó: Benedek Bálint

Varga Dániel tanárai közt volt Elek István, Tóth Viktor, Vámos Béla és Kollmann Gábor. A zalai származású zenész jelenleg a Grazi Zeneművészeti Egyetemen tanul zeneszerzést, szaxofontanárai pedig Heinrich von Kalnein és Julian Argueles voltak.

A hangszerelés és zeneszerzés terén Ed Partyka, Michael Abene és Ed Neumeister képezte. Varga Dániel zenéjére hatással van a hard boptól és a modális jazztől az 1970-es évek fusion és rockzenéjén át egészen a mai modern jazzig és popig szinte minden. Saját nemzetközi jazzkvartettjét 2013-ban alapította meg. A Varga Dániel Quartet kortárs modern jazzt játszik lírai free hatásokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában