Folyóirat

2019.02.16. 08:00

Szépirodalom, tanulmányok, esszék a Lindua 20. számában

Huszadik számával jelentkezett a Városi Könyvtár által megjelentetett tudományos, társadalomtudományi, irodalmi és képzőművészeti folyóirat, a Lindua. A kétnyelvű kiadvány bemutatóját csütörtök este tartották a határon túli városban.

Gyuricza Ferenc

A folyóirat szerkesztői, Zver Gabriella, Pisnjak Attila és dr. Bence Lajos a csütörtök esti programon Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Az új számot a szerkesztőbizottság tagjai, Zver Gabriella szlovén–magyar szakos középiskolai tanár, Pisnjak Attila művészettörténész, valamint dr. Bence Lajos író-költő, irodalomtörténész mutatta be az érdeklődő közönségnek.

A folyóirat szerkesztői, Zver Gabriella, Pisnjak Attila és dr. Bence
Lajos a csütörtök esti programon Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Mint a rendezvényen elhangzott, igyekeztek most is aktuális tartalommal megtölteni a hetven oldalas kiadványt, így a szépirodalmi rész mellett olyan tanulmányok, esszék, korreferátumok találhatók benne, amelyek a közelmúlt eseményeire reflektálnak, vagy éppen közelgő nevezetes dátumokhoz kapcsolódnak.

A huszadik szám újdonsága továbbá, hogy abban az eddiginél nagyobb súllyal jelent meg benne a művészettörténet. Az írások egyike Marc Chagall tavalyi, lendvai kiállítása kapcsán született, illetve a város három új köztéri szobrát is bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában